Кметът на Дряново Мирослав Семов се готви пак да купи изборите

Горещо

Кметът на Дряново Мирослав Семов, след като разби каквото можа в балканския град, се подготвя да управлява още един мандата, казват запознати. Зад гърба му стоят братята Николай и Стефан Енчеви от партията на Зелените, които са вечните победители в конкурсите за обществени поръчки на кметството.

По схемата „кисело мляко срещу ресто от 50 лeва” се очаква Мирослав Семов да привлича гласове на предстоящите избори, така както е успял да влезе в кметството и в сегашния си мандат.

А че управлението му се е усладило, няма съмнение.

Може, например, само да се предполага какво е получил той от аферата с фалшивия колеж по биодинамика. През март т.г. лично Мирослав Семов реже лентата на новия вуз, който щял да издава бакалавърски дипломи от някакъв си „Кроссфийлд институт“. Те няма да се признават у нас, понеже така нареченият колеж не е узаконен, а британският институт се оказва просто една неправителствена организация и нищо повече. Това обаче е най-малкият проблем за Семов.

През 2016 г. той буквално харизва на „учените”, които стоят зад колежа сградата на бившата професионална гимназия за подготовка на кадри за железопътния транспорт. Наемателите – някакво „Регионално сдружение за социален просперитет“ я получават за 10 години, като не дължат наем за първите години, понеже щели да ремонтират зданието. Договореният наем е 4642 лв., но досега не е дадена и стотинка, както не е направен и ремонт. Вместо това сградата се разграбва, като вече е изнесено всичко по-ценно – различните машини за обработка на метали, като стругове, фрези, преси, гилотини, бормашини и др. Изнесени са дори столовете, масите, радиаторите. Дворът на „вуза” пък обраства с бурени, но на кого му пука.

В Дряново обаче се надигат гласове срещу аферата и тогава се изяснява, че тези, които стоят зад колежа, всъщност са преотдали машините на бившата професионална гимназия под наем. Веднага щом се докопват до имуществото на училището, започват да печелят от него, но не плащат нито наем, нито данък смет на общината. Какъв е паят на Симов от тази далавера, вероятно ще се разбере, когато прокуратурата започне разследване.

А че той нищо не дава, без да има лична изгода, няма съмнение, казват запознати с делата му. Те напомнят, че през 2016 г. кметът поискал на ръка 2000 лева, за да разреши на градския стадион да се проведе футболният турнир „Каменица Фен Къп”. Дали му ги, но в града така и не се провел повече подобен турнир.

Разбира се, това са „жълти стотинки” на фона на големите пари, които идват от обществените поръчки. Те се печелят редовно от фирма „Ники-75- Николай Енчев“. Зад нея стоят братята Николай и Стефан Енчеви, които са най-големите помощници на Семов по време на избори. Той пък им се отблагодарява с поръчки – те  доставят хранителни продукти на детската градина и дома за възрастни с психични разстройства, те ремонтират и пътищата в общината. Сумата от договорите за храните само за една година е над 350 хиляди лева, един стабилен доход за малкия град.

За да не бият на очи, специално поръчките за ремонт на пътищата се дават на столичната фирма „Пи Ейч Ай”, която се управлява от съученик и приятел на братя Енчеви. За изпълнението на строителните работи той пък ангажира като подизпълнител – тъстът на Николай Енчев – Христо Янков. Според източниците ни ремонтите са с много лошо качество и пътищата стават бързо на вълнички. Освен това докато се правят общински пътища, се прокарва асфалт и към вили и дори конезавод, разбира се, частен.

Възмутени от далаверите на Мирослав Семов описали с подробности какви ги върши градското ръководство, като сигналите са изпратени в прокуратурата и ДАНС. Въпреки това кметът се е устремил към следващ мандат, най-вероятно отново с помощта на братя Енчеви.

Семов е управлявал града и през 1999-2003 г. След това се опитал, но без успех да стане депутат и кмет на Габрово, и се оттеглил в частния бизнес. След като на последните избори отново станал кмет, първата му работа била да назначи приятели и роднини на хубави постове в общината. Така върнал услугата на хората, които финансирали неговата кампания. В по-голямата си част те са протежета на въпросните братя Енчеви, допълват източниците ни. Мирослав Семов назначил за шефове на дирекциите хора, които нито имат необходимото образование, нито съответния опит.

1 Коментар

  • Емил Проданов Отговори

    септември 15, 2019 от 19:35

    Кмета Мирослав Семов, който в момента управлява гр. Дряново от името на ГЕРБ и се хвали от името на ГЕРБ използва всички налични лостове за създаване на личен положителен имидж в своя полза. Обаче за участие в изборите се явява като ,,Независим кандидат” подкрепен от инициативен комитет, който евентуално може да бъде подкрепен от Герб. Тъй като съвсем нормално ГЕРБ губят популярност в цялата страна г-н Семов се е ориентирал много правилно. Хем да използва ресурсите на ГЕРБ, община,държава да се докопа отново до властта, хем да си смени привидно политическата ориентация. Чиста проба хамелеонщина. За такива като него няма ценности. Властта на всяка цена е всичко за него. Г-н Семов ще създаде голям проблем на дряновци, продавайки наскоро площад Възраждане пред Автогарата за смешната цена от около 22 лв/квм. Купи го т.н. бизнес дама г-жа Марияна Печеян. Площадът ще бъде ликвидиран за личните интереси на г-жа Печеян. На това място се провежда ежегодния Дряновски панаир. Моментът е чувствителен поради наближаващите избори и за сега площада няма да бъде пипан. Но след това ще дойдат багерите. Повече жителите на гр. Дряново няма да могат да се радват на този панаир. Просто поради географското място на гр.Дряново няма друг удобен равнинен терен. В случая се къса традицията. Вече Дряновци няма да могат да заведат деца и внуци на панаира на захарен памук и захаросани червено ябълки . Родови срещи няма да има. Приятели няма да седнат по на чаша бира с кебапчета. Преди 15-на години въпросната г-жа Печеян, приватизатор на ИЗ Динамика -гр. Дряново обсеби и моста на река Дряновска, разположен пред нейното предприятие. Оттогава дряновци обикалят по обиколни пътища да достигнат до земеделски земи и вили. Това, заедно със заграбения площад ако не е алчност какво друго е!!! Дряновци тя ги няма за нищо, щом може да си позволи да им ръси пепел на главата. Те й са необходими само като работна ръка за осъществяване на бизнес интереси. Мостът и площада са затова създадени за да служат на обществото а не за лични цели. А защо се случва това? Защото обществото не се съпротивлява. Просто богатите имат извратена психика относно ролята на парите в обществените отношения. Смятат, че с пари може всичко да се купи. Скорошен пример бе изявеното желание на Доналд Тръмп за закупуване на Гренландия. До сега нито една медия не реагира на проблема с приватизирания площад?

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password