Новият посланик на САЩ в ООН пристигна в Ню Йорк

Политика
Новият посланик на САЩ в ООН пристигна в Ню Йорк

Посланикът на САЩ Кели Крафт зае своя пост в Организацията на обединените нации в четвъртък, обещавайки да защитава ценностите и интересите на Америка девет месеца след напускането на нейната предшественичка Ники Хейли.

57-годишната Крафт беше посланик на САЩ в Канада, където участва в преговори за ново споразумение за свободна търговия на САЩ в Мексико Канада. Тя отказа да говори с репортери при пристигането си в централата на ООН, отправяйки се към офисана генералния секретар на ООН Антонио Гутерес. Но по-късно тя направи кратко изявление, без задаване на въпроси, след като гласува за резолюциите на ООН за Либия, Централноафриканската република и Колумбия.

Ще защитавам ценностите и интересите на Америка. Ще стоя при нашите приятели и съюзници. Ще се застъпвам за бедните и слабите. И никога няма да пропусна да работя с онези, които искрено желаят да развият каузата на човешкото достойнство“, каза тя.

След като Хейли се оттегли в края на миналата година, постът беше зает от нейния номер два, посланик Джонатан Коен. Крафт е омъжена за изпълнителния директор на компания за въгледобив Джо Крафт, голям спомоществовател и сътрудник на кампанията на Тръмп за 2016 г.

По време на изслушването ѝ в Сената за потвърждение през юни Крафт обеща да не е пречка за климатичната дипломация и заяви, че не смята да участва в дискусиите на ООН, свързани с въглищата, за да няма съмнения за конфликт на интереси.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password