Полицаи принудиха жертва на изнасилване да се омъжи за насилника

Горещо
Полицаи принудиха жертва на изнасилване да се омъжи за насилника

Двама полицаи в Бангладеш бяха наказани, след като семейство на жертва на изнасилване заяви, че в полицейския участък тя била принудена да се омъжи за един от обвинените в изнасилването ѝ.

Майката на три деца обвини петима мъже за това, че я затворили в стая и многократно се възползвали от нея сексуално между 29 и 31 август. Но брат й каза пред националния вестник „Дейли стар“ тази седмица, че служители в полицейското управление я принуждават да подпише документи за развод на съпруга си и сключване на брак с основния заподозрян.

Твърди се, че бракът се е състоял, когато тя за първи път се опитала да подаде жалбата миналата седмица. Полицейските служители в четвъртък казаха, че изглежда бракът е част от усилието да се предотврати преследването на заподозрените.

Ние отстранихме подинспектор Екрамул Хак за подпомагане на брака между жертвата и един от заподозрените й изнасилвачи, който е и главният обвиняем”, заяви пред АФП заместник-шефът на полицията в Пабна Мохамед ибне Мизан.

Отстранихме и главния офицер на полицейското управление в Пабна Садар от служебното му положение, след като е разрешил брака да се извърши в полицейското управление.” Полицията не каза за колко време е отстранен Хак и къде трябва да бъде преместен другият офицер.

Четирима души, свързани с нападението – включително трима от заподозрените изнасилвачи, са арестувани. Един от обвиняемите е служител с нисък статут в управляващата партия Лига Авами, съобщи „Дейли Стар“.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password