Киберсигурност: приоритет за държавата и частния бизнес

Горещо
Киберсигурност: приоритет за държавата и частния бизнес

Висши представители на властта в България, министри, бизнесмени и представители на частния сектор ще наблюдават публична демонстрация на хакерска атака и ще положат основите на партньорство за ефективно противодействие срещу киберзаплахи.

На 17 септември в София Хотел „Балкан“ ще се проведе форум на тема „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“. Форумът е организиран от Съюз за Стопанска Инициатива, Българска Асоциация по Киберсигурност и Българска Асоциация на Сертифицираните Етични хакери.

Целта на събитието е да се засили сътрудничеството между държавата и частния бизнес, да се повиши сигурността на всички нива – от първоначалното предпазване на информацията, през устойчивостта срещу неоторизиран достъп и атаки до възможностите за по-добро управление на риска.

 

Цялата конференция ще може да бъде проследена на живо от:

https://www.facebook.com/BACSbg

https://www.facebook.com/bgbaceh

https://www.facebook.com/LevInsAd

 

По време на форума ще се дискутират три основни теми:

 1. Киберсигурност и управление на риска
 2. Взаимодействие между национална и корпоративна сигурност
 3. Образованието, като инструмент за проактивно взаимодействие

 

Първата тема ще въведе присъстващите в основите на информационната сигурност, акцентирайки върху управлението на киберрисковете – от тяхното идентифициране и правилна оценка, до вземането на необходимите мерки и измерването на резултатите от извършените действия.Втората ще има за цел да свърже вече съществуващия опит на големите фирми и корпорации с възможностите и задълженията на държавните институции, като обмяната на опит и най-добри практики, да се превърне в двустранен процес.

Основната тема на третата дискусия ще бъде стратегическото място на образованието при посрещането на бъдещите предизвикателства, в контекста на цифровизацията и публично-частните партньорства.

По време на една от най-динамичните части на събитието, ще бъде проведена демонстрация в реално време на импровизирани хакерски атаки. Основни гости на събитието ще са премиерът Бойко Борисов, вицепремиерите Мариана Николова и Красимир Каракачанов, вътрешният министър Младен Маринов, заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева, а също така държавни агенции за сигурност и изпълнителни директори на дружества, част от българската критична инфраструктура.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

  Напиши коментар

  Login

  Welcome! Login in to your account

  Remember me Lost your password?

  Lost Password