Полфрийман – Free like a bird

Авторски статии
Полфрийман – Free like a bird

По предварителни данни, след отсъждането на Апелативния съд в полза на Джок Полфрийман, познатият, като убиецът на българския студент Андрей Монов, би следвало да бъде окончателно пуснат от затвора днес.

Напомняме, че австралийският гражданин Полфрийман бе задържан и осъден на 20 години затвор през 2007 г.. Причината за присъдата бе, че след спор и последвало сбиване, Полфрийман намушка фатално Андрей Монов и рани лицето Антоан Захариев. Случката се разви в центъра на София, като версиите са две. Подсъдимият тогава Полфрийман твърди, че е бил нападнат от 15 души и заедно със свои приятели е бил въвлечен в сбиване, като главната цел на действията му била самозащита. Австралиецът поддържа тази теза и до ден днешен. Другата версия е тази, по която бе осъден Полфрийман, а именно, че е извършил убийството умишлено и той е бил провокаторът на случката.

През годините си в затвора Полфрийман беше председател и учредител на затворническо сдружение, прецедент за България, което се бори за правата на лишените от свобода. Позициите по цялостния случай са изключително полярни. Полфрийман няколко пъти е апелирал за предсрочно освобождаване, но до този момент неговите обръщения бяха отхвърляни.

Окончателното решение на съда за освобождаването на австралиеца би трябва да влезе в сила днес.

Повече информация по случая можете да намерите на официалния сайт на Апелативния съд София

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password