Делото Баневи започна

Горещо
Делото Баневи започна

Днес започва делото срещу Баневи в Специализирания наказателен съд, след като прокуратурата приключи разследването и внесе обвинителния акт в съда в края на август. Обвинения срещу бизнесмена Николай Банев, съпругата му Евгения Банева и майка му Мария Банева са за участие в организирана престъпна група, пране на пари, незаконно притежание на оръжие и данъчни престъпления.

Петима адвокати, сред които Христо Ботев и Татяна Дончева, са поели защитата на олигарха , съпругата му и майка му, която е известна още и като Роза, съдържателка на явочна квартира. Освен бившата устатница от БСП – Дончева и Ботев, който впрочем защитава и банкера, съсипал КТБ Цветан Василев, сред адвокатите на Баневи е и Даниела Семерджиева. Тя се подвизава дълги години като крупие в столични барове. След това завършва право и веднага от блондинка става брюнетка.

На първото разпоредително заседание, проведено в Спецсъда на 24 октомври, в продължение на няколко часа адвокатите на организираната престъпна група искаха да бъде върнат обвинителният акт за корекции. От обвиняемите в залата се откроява с особена изнервеност Евгения Банева, която иначе изглежда доста добре, въпреки тежката си болест. Тя се измъкна от ареста, понеже извади две медицински експертизи, според които имала огромен тумор на щитовидната жлеза. Поне това е официалната версия.

В крайна сметка съдът реши делото да тръгне по същество на 21 октомври.

Семейството беше арестувано на летище във Франция на края на октомври миналата година, след като беше издадена официална европейска заповед за техния арест по обвинение за злоупотреби при приватизацията на химическия завод „Полимери” в Девня.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password