Трочани: Нося разширяването на ЕС дълбоко в сърцето си

Политика
Трочани: Нося разширяването на ЕС дълбоко в сърцето си

Разширяването и добросъседството са теми, които държа дълбоко в сърцето си и това е голяма чест за мен, заяви Ласло Трочани, предложеният за комисар по разширяването на ЕС на среща с гръцкия президент Прокопис Павлопулос. Гръцкият президент от своя страна заяви, че Гърция има твърда и ясна европейска позиция по отношение на разширяването.

Бившият унгарски министър заяви на срещата в президентския дворец в Атина, че Европейският съюз е “голяма любов“ и обясни, че въпреки че има държави, които искат да напуснат съюза, все още има такива, които искат да станат членове.

Не трябва да забравяме, че има държави, които желаят да напуснат ЕС, както стоят нещата с Брекзит, за който всички знаем какво означава. Има една държава, която напуска Европейския съюз, за съжаление това става, но има и други държави, които искат да се присъединят към Европейския съюз. Това е нещо, което нося дълбоко в сърцето си и ще работя усилено за него“, каза Трочани.

Искам да ви уверя, че позициите на Гърция по въпросите на разширяването са твърди и ясноевропейски. Това означава, че подкрепяме всички страни, които искат да се интегрират в Европейския съюз. Но има необходимо условие да бъдат напълно подготвени, за да могат те да се съобразят изцяло с европейското законодателство“, заяви Павлопулос.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password