Тръмп строи второ голф игрище в Шотландия

Горещо
Тръмп строи второ голф игрище в Шотландия

Спорните планове на Доналд Тръмп за второ голф игрище в курорта му „Мени Естейт” в Абърдийншир бяха одобрени от местните власти днес.Голф игрището „Маклауд” с 18 дупки ще бъде изграден заедно с оригиналното голф игрище в мястото „Мени” на Тръмп. Заявлението на компанията Trump International Golf Links Scotland,беше подкрепено от комисията с осем гласа „за” срещу четири „против”.

Гласуването идва въпреки гнева на местните жители заради опасенията за потенциалното му въздействие върху околната среда. Новото голф игрище ще бъде кръстено на майката на президента на САЩ Мери Ан Маклауд, която е родена и израснала на остров Люис, преди да емигрира в Ню Йорк. Съветниците бяха уведомени, че местоположението на новото голф игрище ще следва и ще сподели съществуващите клубни къщи и свързаните с тях съоръжения на място.

Беше съобщено, че новото съоръжение на Тръмп ще помогне за популяризирането на североизточната част на Шотландия като туристическа дестинация. Въпреки че няма възражения от комисията за шотландското природно наследство, тя препоръча някои части от игрището да бъдат преработени, за да бъдат по-малко податливи на бъдеща ерозия на брега.

След срещата председателят на комисията Изабел Дейвидсън заяви: „Този въпрос беше надлежно разгледан от членовете и ще даде възможност на заявителя да продължи плановете си за второ голф игрище в Menie.”

Въпреки това има явен конфликт между икономическата изгода и обществения интерес. Ето защо от жизненоважно значение е условията за укрепване на плана за управление на околната среда, добавени от комитета, да се спазват стриктно.“, каза Дейвидсън. Първото голф игрище на Тръмп в Menie беше открито през 2012 г. и в отделно приложение, което все още не е одобрено, се планира разработка на „Trump Estate“, която има за цел изграждането на къщи с две, три, четири и пет спални, както и хотел, около обекта.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password