Вендинг машина за книги, мед и кучешка храна в Бургас

Други
Вендинг машина за книги, мед и кучешка храна в Бургас

Вендинг машина за книги, мед, кучешка храна и моливи. Иновацията е от Бургас, а всеки жител и гост на града може да се възползва денонощно от услугите, част от които са напълно безплатни, предаде кореспондентът на БГНЕС от черноморския град. Освен за удобство, вендинг машините в Бургас са в полза на екологията. Например, за да си вземете моливче, трябва само да пуснете ненужна пластмасова бутилка.

Идеята е много простичка. Всеки гражданин, излязъл на разходка, носи със себе си бутилка минерална вода, за да се разхлажда. Когато течността се изпие от бутилката се чудим къде да я изхвърлим. Тогава тези машини се явяват и един вид облекчение. Пускаш бутилката, получаваш цветен молив“, заяви Стефан Калчев, управител на ОП “Чистота”

Именно този тип машина се радва на голям интерес от страна на децата. Антонио Генчев сподели, че същата е методиката и за машината, която пуска кучешка храна. В Морската градина пък се намира и първият медомат у нас.

Принципа на работа на машината е доста интересен. Пуска се монетка или банкнота, в зависимост от избора ни. Интересен е механизма, който предвижда надолу продукта, за да не се счупи“, каза Мирослава Аргирова, Експо център “Флора” – Бургас. А всички бургазлии и гости на града, почитатели на перото, напълно безплатно, могат да си вземат четиво от вендинг машината за книги, но след като го прочетат да го върнат. Намираме Галя да си избира книга.

Много добра идея е това. Човек може, докато си почива, да разбере нещо полезно и да научи нещо хубаво“, каза Галя Кирилова. Освен че интересът към книгите е голям, има бургазлии, които оставят от собствената си библиотека, за да може някой друг да я прочете.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password