Бургазлии за земетресението: Разклатиха се лампи и картини

Горещо
Бургазлии за земетресението: Разклатиха се лампи и картини

Земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер разлюля Западна Турция. Трусът бе усетен в Югоизточна България по курортите на южното ни Черноморие, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Според Европейския сеизмологичен център земният трус е усетен в 13,59 ч. с епицентър на 21 км югоизточно от град Мармара Ерейли в Турция и на 66 км западно от Истанбул, с дълбочина 2 км. По данни на Геофизичния институт на БАН земетресението е с магнитуд 5,2 по Рихтер, с епицентър западно от град Бурса и с дълбочина 8,2 км.

Три часа след труса силата му бе коригирана на 5,7 по скалата на Рихтер. След това бяха регистрирани 15 земетресение със значително по-малка сила – с магнитуд от 3 до 3.8 по Рихтер.
Граждани на Турция съобщават, че земетресението е усетено много силно за около 10 секунди.

У нас най-много се стреснаха бургазлии, които живеят на по-високите етажи. За кратко се наложи и евакуация на по-големите административни сгради в морския град, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Любов Ликерзин от морския град, заяви, че усетила болки в сърцето и виене на свят.

Малко се разклати дивана. Погледнах лампите и те се клатеха”, сподели бургазлията Тодор Трендафилов.

Раздруса се. Лампи се заклатиха, картини се заклатиха”, разказа и Дора Николова.

Водата в чашата ми се клатеше доста дълго време. Застанахме под вратата. Все пак сме на петия етаж”, разказа преживяното Нина Благоева.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password