Льо Пен без достъп до погребалната церемония на Ширак

Политика

Семейството на Жак Ширак не пожела да се види с Льо Пен на церемонията за сбогуване.
Лидерът на партията “Национална асоциация” няма да присъства днес на официална церемония в памет на бившия президент на Франция Жак Ширак заради нежеланието на семейството на политика.
Официалната церемония в памет на Ширак, на която ще присъстват френският лидер Еманюел Макрон и ръководителите на 30 чуждестранни държави, ще се проведе в понеделник в църквата Saint-Sulpice в Париж.

В Париж хората, дошли да се сбогуват с Ширак образува линия от повече от стотици метри
По-рано Льо Пен говори за намерението си да присъства на церемонията. В неделя информационната агенция France Presse, позовавайки се на източник, близък до семейство Ширак, заяви, че близките на бившия президент не биха искали Льо Пен да присъства на церемонията.

„С голяма скръб научихме за отказа на семейство Ширак да спазва републиканските обичаи, която позволява на всички избрани представители на френския народ да дойдат на церемонията в памет на бившия президент утре“, пише Льо Пен, който е член на френското Народно събрание, в Туитър.

Ширак почина на 86-годишна възраст на 26 септември. Той е президент на Франция от 1995 до 2007 г. Утре, 30 септември, е обявен за ден на национален траур за Жак Ширак. Бившият френски лидер ще бъде погребан на гробището Монпарнас в Париж до най-голямата си дъщеря Лорънс.

/БГНЕС/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password