Рецептата за най-добрата лютеница е… меракът

Други

Рецептата за най-добрата лютеница е меракът. Това разкри с усмивка Златка Дойчевска, която продава лютеница и продукция на Фермерския пазар – есен, провеждащ се и тази неделя на ул. Оборище, зад храм-паметника “Александър Невски”, предаде репортер на БГНЕС.

Според жената направата на хубава лютеница отнема 2-3 дни. „Тайната е да вложиш много любов и желание, най-вече да правиш нещо с желание“, каза тя.

Тук тази неделя има около 100 изложители. „Има изобилие от млечни продукти, месни продукти, първите лютеници за сезона, има много хубаво грозде, ябълки, праскови все още има, царевица, последните домати. Всъщност има изобилие от консервирани зеленчуци и доста от пресните“, разкри един от организаторите Ралица Касимова. Тя подчерта, че всичко е натурално, всичко е лично от производителя представено. „И го има това, което трябва – без излишни съставки и подобрители“, посочи жената. Разбира се, есенно тук има и печена тиква.

А днес на „Оборище“ е много оживено, много хубава атмосфера, много хубаво време и много производители и потребители на хубава, чиста храна. „Идеята на днешното ни събитие беше да съберем работещите пазари от страната и да покажем многообразието на прекрасни продукти, които се отглеждат, произвеждат в цялата страна. Всъщност тук можете да видите представители на пазарите в София, Пловдив, Банкя, Добрич, Бургас. Като от София са от Римската стена, пазара пред земеделското министерство“, отбеляза Касимова и добави, че имат отделна арт зона с натурална козметика, занаятчии и творци.

Освен днес до края на годината фермерски пазари ще има и на 20 октомври, 24 ноември и на 15 декември. Ралица Касимова припомни, че това е първият фермерски пазар за сезон есен. „Всеки месец има, във фейсбук публикуваме събитията на сезони, така че хората да виждат предварително датите и да могат да планират“, сподели още тя.

 

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password