Швейцария продава на търг коли на корумпиран управник за 18 милиона долара

Горещо

Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея Теодоро Нгуема Обианг Мангу, синът на дългогодишния президент на нацията Теодоро Обианг, беше обвинен в пране на пари и лошо управление на публични активи, което доведе до изземването на парка му от луксозни коли на стойност 18 милиона долара.

Швейцарска аукционна къща ще продаде най-малко 25 скъпи суперколи, включително Ферари, Ролс-Ройс и Ламборгини, иззети от сина на президента на Екваториална Гвинея заради обвинения в корупция, съобщи Daily Mail.

Според съобщението на медиите, властите очакват да изземат колите от Golf & Country Club Bonmont в Cheserex близо до Женева, Швейцария, които са на стойност 18 милиона долара. Съобщава се, че печалбите след данъци и такси ще бъдат прехвърлени в благотворителна организация в полза на хората от Екваториална Гвинея.

Абсурдно скъпите луксозни превозни средства, оценени от аукционерите Bonhams, включват бял и кремав роудстър Lamborghini Veneno, един от деветте такива съществуващи модели; Ferrari ‘LaFerrari’ – показващ вдъхновение от Формула 1 и GT; ярко жълто Ferrari LaFerrari от 2015 г. и 2016 и кобалтово синьо Bugatti Veyron EB 16.4 Coupe.

Швейцарските власти задържаха автопарка на Maнгу, заедно с яхта от висок клас, която по-късно беше освободена след сключено споразумение, съгласно което Екваториална Гвинея се съгласи да плати на швейцарските власти 1,3 милиона долара „за покриване на процедурни разходи“.

Разследването на сина на президента на Екваториална Гвинея – който е и вицепрезидент на страната – е за присвояване и включва участие на властите в САЩ, Каймановите острови, Франция, Монако, Дания, Холандия и Маршаловите острови.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password