„Младост” на протест срещу Център по наркомании

Горещо
„Младост” на протест срещу Център по наркомании

В столичния „Младост” излизат на протест срещу откриване на Център по наркомании. Той е насрочен за вторник, 1 октомври, от 18:30 часа. Хората ще се съберат между бл. 18 и УМБАЛ „Св. Анна”, където се открива центърът, към който ще има и метадонова програма. За проблема алармира главният архитект на „Младост” Стефан Стефанов в профила си в социалната мрежа:

В нашия квартал ни настаняват Център по наркомании – между три детски градини, две училища и жилищните блокове. Той се позиционира в двора на УМБАЛ „Св. Анна” между детските градини 117„Надежда”, 71„Щастие” и 11„Мики Маус”, и 118СУ „Людмил Стоянов” и Технологичното училище по електронни системи. Разстоянието между Центъра по наркомании и входа на 11 ДГ „Мики Маус” е петдесетина метра! А дори всичко това не е най-страшното – всичко става абсолютно НА ТЪМНО. Тайно, без обществено обсъждане, докато хората са били в отпуск”, написа арх. Стефанов.

Той прави уточнение, че съобщението не трябва да се бърка по никакъв начин с предизборната кампания и това, че е издигнат за независим кандидат за кмет на района: „Просто аз, както и стотиците разтревожени жители, съм родител, баща и смятам за възмутително, център по наркомании да бъде изтипосан насред жилищен квартал, на петдесетина метра от детска градина”, обясни Стефан Стефанов.

Той посочва, че е успял да проучи как се е стигнало до тук, въпреки че „институциите не желаят много да говорят по темата”.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password