Златанов и други волейболни звезди от миналото бяха почетени от ЦЕВ

Спорт
Златанов и други волейболни звезди от миналото бяха почетени от ЦЕВ

Европейската волейболна конфедерация почете волейбони звезди от миналато, като ги покани в Париж за финалната четворка от Европейското първенство 2019 при мъжете. Сред специалните гости на ЦЕВ бе и едно от най-големите имена в родния волейбол и единествен представител в залата на славата в САЩ – Димитър Златанов, който изгледа двубоите за медалите на живо в зала “АкорХотел Арена”. Камерата на Евроволей 2019 увековечи българската легенда Златанов с колегата му Томаш Войтович (Полша) в присъствието на президента на ЦЕВ Александър Боричич.

Томаш Войтович е световен и олимпийски шампион през 1974 г. и 1976 г., когото мнозина историци на волейбола считат за първия състезател, извършил ататака от пайп. той получи честта да награди и бронзовият медалист Полша с трофея за третото място.

От своя страна, Димитър Златанов сподели с Боричич спомени за тяхното приятелско съперничество от двете страни на мрежата през 70-те години. “Особено си спомням за сребърните медали от Олимпиадата 1980 и Световното първенство 1971”, каза президентът на ЦЕВ.

А що се отнася до Войтович спомням си, че всички заедно се борихме срещу Съветския съюз на Европейското първенство през 1975 година. Съюзът в крайна сметка спечели, Полша взе среброто, а ние трябваше да се примирим с бронзовия медал“, допълни още Боричич.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password