Днес ще има летни температури

Горещо
Днес ще има летни температури

Лятото все още не отстъпва на есента. И днес денят ще е слънчев с температури следобeд между 27 и 32 градуса. Най-топло ще бъде в централните райони на Северна България.

Вятърът ще е по-осезаем в Западна България и в централните части на Дунавската равнина, където скоростта на поривите ще е около 30-40 км/ч. По планините ще бъде ветровито със скорост на поривите по откритите била до 50-60 км/ч. Ще е топло с температури следобед до 15 градуса по високите части и около 20-21 градуса в ниското. По крайбрежието времето ще бъде слънчево с температури около 24-27 градуса. Морската вода – 21-22 градуса с незначително вълнение.

Утре eсента ще направи сериозна заявка за завръщане с превалявания, които ще започнат в четвъртък следобед в западните райони на страната. Вечерта, през нощта и в петък валежите постепенно ще обхванат почти цялата страна. Температурите ще паднат значително. Дневната максимална температура в петък ще е около 18 градуса. Почивните дни засега се очертават предимно сухи. Сутрините ще са студени и мъгливи с температури около 8-9 градуса. През деня термометрите ще отбележат отново стойности около 20 градуса.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password