Въоръжен опит за приватизиране на руски завод

Горещо
Въоръжен опит за приватизиране на руски завод

Въоръжена група нападна завода „Кубански заводи” в руския Краснодарски край, за да го приватизира , съобщи „Интерфакс”.

Произшествието е станало в южния град Славянск на Кубан. Осем души с кавказка външност и въоръжени с огнестрелно оръжие, нахлули в завода и взели за заложници намиращите се вътре работници. Група стреляла по двама охранители, които са настанени в местна болница. По-късно заложниците били пуснати, а групата се барикадирала в предприятието. Започнали са преговори, като властите успели да установят кои са нападатели, а после да задържан седмина от тях.

Според обяснението на полицията възникнал е конфликт поради спора между стопанисващите предприятието субекти и между лица, претендиращи за право на управление върху предприятието. По-късно съсобственикът на „Кубански деликатеси” Владимир Скрипка съобщи за изданието РБК, че му принадлежат 50% от предприятието.

По думите му заради смъртта на партньора Иван Радченко възникнал „временен проблем с правото на наследяване”, защото трети лица се намесили и искали да използват ситуацията, за да сложат ръка върху завода. Скрипка разкри, че претенции предявило неизвестно до момента юридическо лице, което иззело учредителната и финансовата документация на „Кубански деликатеси” и заповядало на нападателите да не го пускат в завода.

Предявиха ми претенцията да продам своя дял на безценица, което аз отказах”, уточни бизнесменът. Заводът произвежда зеленчукови и плодови консерви.

/БГНЕС /

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password