Потвърдиха датите за Райдър Къп 2022 в Италия

Спорт
Потвърдиха датите за Райдър Къп 2022 в Италия

Райдър Къп 2022 ще се проведе от 30 септември до 2 октомври в Марко Симоне Голф енд Кънтри Клъб, потвърдиха днес организаторите от Италия. Това ще бъде първото издание на емблематичния сблъсък между най-добрите голфъри от Европа и САЩ, което ще се проведе в Италия.

“Нашата идея за проекта Райдър Къп 2022 е не само да бъдем домакини на едно легендарно спортно събитие, но също така да оставим наследство за Италия и италианския народ”, коментира генералният директор на събитието Джан Паоло Монтали. В момента игрището за голф в покрайнините на Рим преминава през цялостно реновиране, а през 2021 година в края на септември там ще се проведе Откритият шампиона на Италия като генерална репетиция за Райдър Къп година по-късно.

Райдър Къп е едно най-известните и гледани спортни събития в света, като противопоставя най-добрите голфът от Европа срещу колегите им от САЩ. Тридневният турнир се провежда веднъж на две години с разменено домакинство между Европа и САЩ. Последното издание през 2018 се проведе във Франция и Европа записа убедителна победа, въпреки че американците бяха определяни за явни фаворити.

Догодина европейците ще защитават трофея на игрището Уислинг Стрейтс в Хейвън, Уисконсин. Капитани на двата отбора ще бъдат ирландецът Падрайг Харингтън и американецът Стив Стрикър. Европа има девет победи в последните 12 издания на Райдър Къп.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password