Шест слона намират смъртта си в Тайланд при опит да се спасят един друг

Горещо
Шест слона намират смъртта си в Тайланд при опит да се спасят един друг

Шест слона са паднали в известен водопад Хю Нарок в Тайланд и са загинали, докато са се опитвали да се спасят един друг. Инцидентът е станал, след като малко слонче се е промъкнало до водопада Хю Нарок в националния парк Као Яй в централната част на страната. Други два слона са открити на близо до ръба на скала и управата на парка е побързала да ги премести.

Министерството на националните паркове, опазване на дивата природа и растенията в Тайланд заяви, че служителите са били извикани, когато стадо слонове са блокирали пътя към водопада. Три часа по-късно тялото на тригодишен слон е забелязано в близост до основата на Хю Нарок, а наблизо са открити телата на още пет.

Водопадът, известен като Хю Нарок (Водопад към ада), помни и други подобни инциденти. През 1992 г. стадо от осем слона умира там, а случаят привлече вниманието на цялото общество. Ръководителят на националния парк е заявил пред Би Би Си, че двата останали слонове се наблюдават. Експертите смятат, че може да възникнат трудности с оцеляването, тъй като слоновете разчитат на големите си стада за защита и намиране на храна.

Инцидентът може да вземе и емоционално влияние. Известно е, че слоновете проявяват признаци на скръб. Това е все едно да загубиш половината от семейството си, обясняват експертите. В Тайланд живеят около 7000 азиатски слона, като повече от половината не са на свобода.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password