Деца представиха в картини усещането си за Антарктида

Горещо
Деца представиха в картини усещането си за Антарктида

Ученици от 96 СУ “Лев Николаевич Толстой” представиха в картини своето усещане за Антарктида. Изложбата беше показана в централното фоайе на СУ „Св. Кл.Охридски“, предаде БГНЕС.

Учениците и преподавателката им по изобразително изкуство Ангелина Боянова бяха лично поздравени от ръководителят на експедициите на ледения континент проф. Христо Пимпирев. Участниците в проекта получиха от него грамоти.

Учениците с техните картини са истинските екоактивисти, Младите хора, чрез своето творчество показват как да пазим планетата. Защото, действително човешкото присъствие има определящо влияние върху климатичните промени. Именно техният подход, това което правят с естествени материали и показват живота на най-чистия континент, кара всеки да се замисли. Това е повикът на децата, които ще страдат от замърсяването на околната среда“, заяви за БГНЕС Пимпирев.

Паната са изработени изцяло от екологични материали като леща, семена чиа, яйчени черупки. Изложбата е по програмата ЕКОАНТАР на Българския антарктически институт с координатор Гергана Лаптева.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password