Плейстейшън 5 ще бъде в продажба по Коледа 2020 г.

Горещо
Плейстейшън 5 ще бъде в продажба по Коледа 2020 г.

Плейстейшън 5 ще бъде в продажба по Коледа 2020 г. Ново поколение на популярната конзола за игри не е пускано от есента на 2013 г. Най-популярната конзола за игри Плейстейшън, ще получи новото си, 9-то поколение в края на 2020 г., обявиха от Сони.

От сегашното, осмо поколение, което носи името Плейстейшън 4 са продадени над 100 милиона, което е признак за огромната популярност на платформата. Новият Плейстейшън 5 ще има SSD твърд диск от 100 гигабайта, което означава, че игрите ще се зареждат по-бързо и лесно. Ще бъде въведена и модерната напоследък технология в графиката на игрите, която симулира естествено изглеждащи лъчи светлина.

Производителите на Плейстейшън 5 акцентират върху новия контролер. Той ще има редица видове различна вибрация и усещане на копчетата. Така играчите ще чувстват по различен начин удар в мантинелата в игра с автомобили, например, от сблъсък между двама футболисти в спортен симулатор.

Освен това копчетата ще се усещат различно в зависимост от това дали героят на екрана се движи по поляна, в кал или по камениста повърхност. Обявяването на новия Плейстейшън 5 идва в момент, в който се забелязва тенденция на отлив от традиционните конзоли за игри.

Въпреки това пазара за тях е значителен и един от основните конкуренти на Сони на него – Майкрософт и техния Ексбокс ще пуснат новото поколение, наречено Проект Скарлет по същото време, в края на 2020 г.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password