Повечето американци не искат махането на Тръмп от поста заради скандала с Украйна

Политика
Повечето американци не искат махането на Тръмп от поста заради скандала с Украйна

Проучване на общественото мнение в САЩ показва, че повечето американци не искат Доналд Тръмп да бъде свален от поста заради скандала с Украйна, пише Евронюз. Повече от половината анкетирани описват като “сериозни” обвиненията към президента, че се е опитал да накара чужда държава да разследва политическия му съперник Джо Байдън.

В същото време, обаче, 49 процента от анкетираните не искат Тръмп да бъде изгонен от Белия дом за това, срещу 43 процента, които искат импийчмънт. Проучването е направено след публикуването на разговора между Тръмп и украинския президент Владимир Зеленски, който е в основата на скандала.

Въпреки че според някои има инкриминиращи моменти в този разговор, позициите на Доналд Тръмп и Джо Байдън в очите на избирателите не са се променили.

Основният извод от проучването е, че тази история не пренареди картите в политическата борба.”, казва Бил Макинтърф, един от социолозите, провели проучването.

Все още сме в началото на скандала. Нещата могат да се променят.”, казва Питър Харт, друг от експертите, провели проучването.

Ако има нещо, около което американците се обединяват, то е че обвиненията към Тръмп не са маловажни. 47 процента от анкетираните наричат случая “сериозен” или “изключително сериозен”, докато тези, които го определят като “фалшив” или “без стойност” са 28 процента.

От мненията на хората личи, също така, че гражданите не вярват особено на своя президент. Попитани дали се доверяват на думите на Доналд Тръмп, че е бил “честен и искрен” по въпроса за разговора си със Зеленски, 38 процента казват, че му вярват, докато 51 процента смятат, че не казва истината.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password