КОРУМПИРАНИ НАДЗИРАТЕЛИ ЗАРАБОТВАЛИ ПАРИ ОТ БАНЕВИ

Горещо
Корумпирани пазачи вкарват два телефона за Баневи в килиите на "Г.М. Димитров" се предлагат екстри за ВИП-арестантите

Корумпирани надзиратели в следствения арест на „Г.М. Димитров” 42 срещу солидни стимули вкарват телефони, осигуряват гурме меню за ВИП-арестантите от предпочитани от тях ресторанти и извеждат платежните си “питомци” до определени лекари и клиники, за да получат нужните им супер тежки диагнози, с които после се измъкват от килиите. Камерите на следствения арест са запечатили сърцераздирателните сцени на близки срещи между надзиратели и арестанти и ако отговорните фактори за реда в следствения арест имат желание, лесно могат да изобличат схемите и главните герои в тях.

С помощта на услужливи и чевръсти пазачи Николай Банев и третата му съпруга Евгения, например, получават две Мотороли. Предава им ги Любомир Стоичков от централния дежурен пост с посредничеството на техен адвокат. Апаратите са черен –  за олигарха и бял – за мадам Банева. И понеже госпожата е дипломиран юрист, както твърди тя, а и защото умира от страх да не е провокация, отказва да вземе телефона. Адвокат обаче я убеждава да си прибере техниката. Нещо повече, служителят лично се качва, за да й го връчи. Пред колегите си Любомир Стоичков мънка, че трябвало да се разпишат някакви документи от Банева. Постът му наистина позволява достъп до обитателите на килиите, но само в изключителни случаи, а този определено не е такъв.

Черната моторола на Николай Банев също е предадена с помощта на незаменимия Стоичков. Първо дава телефона на Петър Чочев, който е помощник дежурен в централния пост. Щафетата след това отива в Борислав Минев – надзирател на четвъртия етаж в ареста. Тихо и полека, от ръка на ръка, апаратът е връчен на Банев, а Борислав Минев си прибира хонорара без да се замисля – пред камерите! Активният в социалните мрежи Банев обаче е спипан, че ползва мобилен телефон в килията си. Веднага след това Евгения изхвърля бялата Моторола.

Телефоните далеч не изчерпват списъка с услуги, предоставяни от Любомир Стоичков. Той обещал на приватизатора и съпругата му като цяло да им помага с каквото може, разбира се, срещу съответни суми. Баневи обаче не са единствените му клиенти. Заедно с медицинската сестра Евгения Андонова надзирателят поел задачата да закара алкохолния бос Миню Стайков до определено лечебно заведение. Да уточним още веднъж –  срещу съответните пари. Планът не става така, както е замислен, производителят от Карнобат не стига до мястото и лекарят, до които е трябвало да бъде заведен.

Въпреки това пазачът и сестрата не връщат хонорара. Евгения Банева обаче успешно стига до където трябва за прегледи, благодарение на двамата. Друго голямо нововъведение, измислено от дежурния от централния пост Любомир Стоичков, е вкусната храна зад решетките. Той прокарал идеята известни публични личности, оказали се в килиите, всеки ден да избират менюто си от предпочитани ресторанти. За да се избегнат  издънки и наказания, на компютър се отпечатва заповед, с която се разрешава да се вкарва въпросната храна. Вместо подпис на шефа се изписва само общото, анонимно и безотговорно: „ От ръководството“.

А после арестанти като Баневи се оплакват, че в килиите е гнусно и мизерно. Финансово подплатените надзирателите явно правят каквото могат, но все пак има и закони в тая страна.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password