Нова боксова зала откриха в Горна Оряховица

Спорт
Нова боксова зала откриха в Горна Оряховица

Нова зала по бокс бе открита днес в Горна Оряховица. Тя бе изградена заради нарасналата нужда от закрити площи за активен спорт в града. Залата се намира в Спортна зала „Никола Петров“, в която бяха преустроени 368, 8 кв. м. Към боксовата зала са изградени също санитарен възел, баня, помещение за инвентар, методически кабинет и складово помещение.

Общата стойност на извършените дейности е 269 464 лв., осигурени от Община Горна Оряховица. Проектант на обекта е „Металстрой Георгиев и Стоянов“ ООД, а строителният надзор бе поверен на „Алфа М 98“ ЕООД. Лентата прерязаха президентът на Боксов клуб „Локомотив“ Анастас Начев и съпредседателят му Марин Русев, депутатът инж. Клавдия Ганчева, временният кмет на Горна Оряховица инж. Деница Коева, директорът на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви Петя Богданова и Йордан Георгиев – един от управителите на фирмата изпълнител.

На церемонията присъстваха олимпийският медалист Свилен Русинов – почетен треньор на Боксов клуб „Локомотив“ (Горна Оряховица), под чието ръководство за първи път състезатели на клуба взеха участие в държавните първенства, Димитър Армутлиев – доайен на Българската федерация по бокс и неин представител, Николай Минчев –  член на Управителния съвет на клубча, председателят на Постоянната комисия за младежта и спорта към ОбС Димитър Николов, общински съветници, спонсори, състезатели, приятели, съмишленици на клуба.

Благодарността си към всички, които участваха в изграждането на обекта, изказа инж. Деница Коева. Коева пожела на клуба да възпитава и обучава децата на Горна Оряховица, за да израснат като добри спортисти и достойни граждани.

Най-сетне боксовият клуб „Локомотив“ си има дом. Възхитен съм от това, което са направили Общината и всички фирми, участвали в изграждането. Вярвам, че благодарение на ентусиазма на президента на клуба Анастас Начев и неговите сътрудници, в тази зала ще има много деца и тя ще стане люпилня на шампиони. Познавам Начев, знам, че той винаги има високи цели и ще направи от бокса проспериращ за града спорт, каза Димитър Армутлиев, пожелавайки много медали.

Благодарностите си към Община Горна Оряховица и инж. Добромир Добрев за спазеното обещание за нова зала изказа и Свилен Русинов. Благодаря и на Наско, че не спира да се бори за развитието на бокса в Горна Оряховица. Аз като първи треньор на клуба се надявам залата да бъде напълнена с деца, които скоро да станат европейски, световни и олимпийски медалисти. Вярвам, че ще се събираме тук, за да ги посрещаме заедно, каза Свилен Русинов.

Успех на боксьорите пожела и инж. ДоБромир Добрев. Вълнението си не скри и Анастас Начев. Изключително развълнуван съм, че сме тук и че можем да започнем да работим в нова боксова зала. Зала, в която да ковем новите шампиони – шампиони на международно ниво, които ще са гордост не само за нашия клуб, но и за цяла Горна Оряховица, начерта плановете Начев.

/regnews.net/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password