Тръмп е писал на Ердоган с молба да не “бъде глупак” с операцията в Сирия

Политика
Тръмп е писал на Ердоган с молба да не "бъде глупак" с операцията в Сирия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изпратил писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган на 9 октомври, в деня, в който започна турската операция в Сирия, с молба да не “бъде глупак”, съобщи CNN като цитира части от документа.

“Нека да сключим добра сделка! Вие не искате да носите отговорността за безмилостните убийства на хиляди хора и аз не искам да нося отговорността за унищожаването на турската икономика – но ще го направя. Вече ви дадох да усетите малко от това със случая с пастора Брансън”, пише Тръмп на Ердоган.

“Не бъдете упорит човек. Не играйте глупака”, се казва в писмото. Кореспондентът на CNN съобщи, че автентичността на писмото е потвърдена от говорителя на Белия дом Стефани Гришам.

Турският президент Реджеп Ердоган на 9 октомври обяви старта на операция „Извор на мира“ в северна Сирия срещу ПКК и ИДИЛ. Турската авиация атакува град Рас ал Айн и няколко други сирийски града на границата на двете страни. По-късно беше обявено началото на наземната част на операцията. В събота турското Министерство на отбраната съобщи, че турската армия и сирийската въоръжена опозиция поемат контрола над Рас ал Айн.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password