КРАЙ НА БЕЗЧИНСТВАТА В СОФИЙСКИ ГРОБИЩА

Авторски статии

Дългогодишната болка и раздразнение на софиянци от посегателствата срещу гробове на техни близки най-накрая намери своето решение. Благодарение на добрата политика, която Столична Община води в лицето на Йорданка Фандъкова и новия директор на ОП „Гробищни Паркове” – Райна Божичкова горчивината на опечалените е вече спомен.

Екип на Бунт посети Централни Софийски Гробища и констатира, че паркът няма нищо общо с това, което е бил преди около две години. Посетителите са спокойни и вече се разхождат без страх, алеите са изчистени, паметниците са предпазени  от храсти и сухи дървета, има нова настилка около административната сграда, поставени са нови пейки, нови тротоари, ритуалната зала е чиста и ремонтирана, но най-вече прави впечатление, че липсват големите цигански орди, които притесняваха опечалените и ги рекетираха с различни предложения от месечни такси за поддръжка на гробове до възстановяване на разбити паметни плочи.

За никой не е тайна, че въпросните лица, които доскоро върлуваха в гробищния парк действат в полза на някои от най-изявените погребални агенции, които не им стига ежедневната работа, но и са решени на всичко да направят софиянци техни вечни клиенти и ако те откажат, да действат по безскрупулен начин.

Служители на гробищния парк споделят, че натиска върху директора Божичкова е толкова силен от страна на една конкретна агенция с изявени ромски лидери, че се е стигнало дотам  собственика на агенцията да идва в парка, за да търси саморазправа и крещял пред административната сграда, че е платил на високопоставени хора в общината тя да бъде уволнена за назидание на всеки следващ директор, който реши да се опълчи на погребалната мафия , която е там с години и действа безнаказано.

Екипът на Бунт поздравява Йорданка Фандъкова и Райна Божичкова за това, че са се справили с един от най-болезнените проблеми на столицата и са върнали спокойствието на хората.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password