Маршавелов стартира втори на Писта Бургас

Спорт
Маршавелов стартира втори на Писта Бургас

Константин Маршавелов от отбора на „КА-2 Рейсинг“ ще стартира от втора позиция на Писта Бургас. Състезанието е пети – последен кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Утрешният старт ще е пети за Маршавелов за сезон 2019. До момента той има записани три победи на Писта Лики Моли, Писта Русе и завърналата се след десетгодишно прекъсване Писта София, както и едно второ място на Писта Стара Загора. Отличните резултати осигуриха на пловдивчанина пета титла в серия „Макси“ кръг преди края на шампионата.

В квалификациите днес Маршавелов записа второ време и в двете сесии. В първата той спря хронометрите на 1:12.388мин. Във втората той подобри времето си до 1:11.181мин., което му отреди втора стартова позиция за утрешното състезание.

“Не карахме на 100% в днешната квалификация, дори използвахме само стари гуми в сесиите“, сподели Маршавелов. „Причината е, че искаме да съхраним ресурса на автомобила, тъй като имаме планове да участваме в Overdrive Lap Battle на 8-ми, 9-ти и 10-ти през следващия месец”, допълни пилотът след квалификациите днес.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password