ГЕРБ: Не губим позиции, напротив – увеличаваме трайно присъствието си

Политика

За разлика от опозицията, ние от ПП ГЕРБ търпеливо изчакахме изборните резултати, за да можем да сме конкретни, точни и ясни, каквито сме били винаги. Какво говорят официалните резултати от приключилия първи тур за избор на общински съветници? Кметове на общини: първи тур – 2011 г. ГЕРБ печели 25 общини на първи тур. 2015 г. ГЕРБ печели в 65 общини, през 2019 г. ГЕРБ печели в 91 общини на първи тур. Това сподели на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ областният координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, предаде репортер на Novini.bg

,,Знаете ли в колко областни центрове БСП е първа политическа сила? Ще ви кажа – в нито един. Ето каква е електоралната картина след първия тур: съотношението в цялата страна е 2:1. ГЕРБ има мнозинство и печели изборите за общински съветници в 163 общини от общо 265, а БСП – 40. Това е съотношението по общини. Относно броя на общинските съветници, на тези избори ГЕРБ ще разполага с 1807. Това са конкретни данни и числа, които показват съотношението на ПП ГЕРБ спрямо БСП, както и общата електорална картина по общини. Така че категорично не губим позиции”, обясни още Паунов.

,,ГЕРБ повишава броя на общинските съветници в т.нар. смесени региони. Ще ви дам конкретни примери за това. В Хасково ще имаме 17 общински съветници повече в различните общини. В Силистра 7 общински съветници повече, в Шумен шестима. В Кърджалийска област с един в сравнение с 2015. ГЕРБ се структурира като алтернатива на всички останали партии и ние обединяваме всички български граждани, независимо от техния етнос и религия”, посочи председателят на ПГ на партията Даниела Дариткова.

,,ГЕРБ има трайно присъствие сред всички възрастови групи на населението, което е радващо.Радва ни, защото всички, които искаме да развиваме градовете си, се нуждаем от тези активни, млади, трудоспособни хора с възможности, които са добре образовани, за да може да ги използваме като потенциал за развитие на градовете и за страната си”, подчерта кметът на Стара Загора Живко Тодоров, избран за трети мандат.

,,В началото на тази кампания предупредих, че това са местни избори, а не парламентарни или референдума. За жалост никой не ме чу. Основните рефрени на опонентите ни бяха, че щели да разбиват модела на управление, което беше голяма грешка. Да превърнеш местните избори в парламентарни е огромен гаф”, отбеляза вицепремиерът Томислав Дончев.

,,Притеснен съм, защото в стремежа си да създават опити за манипулаци и внушения нашите опоненти вадят неща от контекста, представят ги за общовалидни и не на последно място по този начин подвеждат общественото мнение, което е много опасно”, изрази своите опасения Цветомир Паунов.

Източник: https://novini.bg/bylgariya/izbori/565614

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password