Събират средства за семейството на починалото дете от с. Кардам

Други

Кампания на набиране на средства в подкрепа на семейството на починалото 9-годишно дете от с. Кардам стартира в Генерал Тошево. За целта в десетина обекта в града ще бъдат поставени благотворителни кутии, съобщи за Про Нюз Добрич.

„Реших да организирам кампанията заради сина си, който се познаваше със Стефчо. Каза, че е бил много добро дете”, сподели Вили Димитрова, организатор на благотворителното начинание.

“Синът ми ме попита: „Мамо, Стефчо беше толкова малък, защо така му се случи, няма да може да си играе и да ходи на училище”, и това още повече ме жегна. Много е трудно на семейството с 6 деца, които въпреки всички не са търсили помощ от никого, защото са скромни хора и гледат да се оправят сами”. Вили Димитрова е изработила 10 кутии, но продължава да получава обаждания от още желаещи да се включат в набирането на средства.

В Иновативното ОУ „Христо Смирненски”, където е учило 9-годишното момче, е поставена кутия от колектива. В кампанията за набиране на средства ще се включат и мото клуб “Кан Аспарух 681” в Добрич и „Джеронимо” в кв. „Христо Ботев”. Вили Димитрова планира организирането и на други благотворителни прояви – базар, група във ФБ с базар, поставяне на кутия на концерт по повод празника на Генерал Тошево. Ще бъдат събирани дрехи за децата, които са на възраст между 4 и 13 години. Даренията могат да бъдат предавани в мебелна къща „Душилови”.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password