Чака се решение на Върховния съд на Косово за гласовете от Сърбия

Политика
Чака се решение на Върховния съд на Косово за гласовете от Сърбия

Централната избирателна комисия на Косово обяви, че приема решението на Избирателния панел за предложения и оплаквания за заличаване на гласовете от Сърбия и за повторно преброяване на гласовете в 1 472 избирателни секции. За да се предприемат стъпки, съобразно тях, ще се изчака решение на Върховния съд, съобщи МИА.

Говорителят на ЦИК Валмир Елези съобщи пред медиите, че участниците в изборите имат право да обжалват решението на Избирателния панел пред Върховния съд. ЦИК ще може да предприеме действия едва след приключването на тази процедура.

БГНЕС припомня, че Избирателният панел за предложения и оплаквания реши да уважи жалбата на коалиция Социалдемократическа инициатива – Алианс ново Косово за анулиране на получените от Сърбия гласове по време на парламентарните избори на 6 октомври. Това наложи ново преброяване на гласовете от страна на Централната избирателна комисия. По този начин бяха отхвърлени обявените от ЦИК на 7 ноември изборни резултати. Така съставянето на нов парламент и, съответно, ново правителство се отлагат за неопределено време.

/БГНЕС/

 

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password