Военните формирования от Сухопътните войски отварят врати за бойния си празник

Горещо
Военните формирования от Сухопътните войски отварят врати за бойния си празник

Военните формирования на Сухопътните войски отбелязват своя боен празник с Ден на отворени врати, съобщиха от министерството на отбраната. Над 1 600 деца и ученици от гарнизони Смолян, Карлово и Казанлък вече посетиха военните формирования от Сухопътните войски. В Смолян те имаха възможност да катерят алпийска стена и да разгледат оборудването на военнослужещите за действие във високо-планински условия.

В Карлово учениците бяха част от механизирани патрули с бронирани машини „Хамър“ и бяха запознати с мерките за безопасност, които военнослужещите предприемат при движение в непозната среда. В Казанлък военнослужещите демонстрираха пред своите гости уменията си при работа с роботизираната система за обезвреждане на импровизирани взривни устройства.

Военните формирования в Благоевград, Враца, Пловдив и Асеновград посрещат ученици и граждани, които искат да научат повече за мисиите и задачите на военнослужещите от Сухопътните войски. Гостите имат възможност да разгледат статичния показ на образци оръжие и военна техника.

В понеделник от 10.00 ч. военнослужещите от военните формирования от състава на Сухопътните войски в градовете Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Сливен, Мусачево, Горна Оряховица и с. Свобода ще посрещнат своите гости и ще им представят възможностите на въоръжението и бойната техника на формированията.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password