ВАС нареди да се спре контролът по спазване на забраната за движение на МПС в местността „Салтанат” във Варна

Политика

С определение от 27-ми ноември тази година, Върховният административен съд на Република България е наредил да се спрат безусловно действията на кмета на Община Варна и на служители при звено „Общинска полиция” – Варна, изразяващи се в поставяне и държане на нови пътни знаци „В2“ и „Т17” в началото на пътя от бул. „Княз Борис I“, при КПП „Делфинариум“, местност „Салтанат“. Това съобщават от Административния съд в града.

Спират се и действията на служители на звено „Общинска полиция” – Варна по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на местността „Салтанат”. С това свое разпореждане ВАС отменя разпореждане от 19-ти септември тази година на Административен съд – Варна.

В мотивите си Върховният административен съд сочи, че от представените по делото доказателства се установява, че е започнала процедура по одобряване на общ административен акт, а именно: промени (актуализация) в Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, но процедурата не е приключила и няма издаден административен акт. Следователно и извършваната контролна дейност от служителите на „Общинска полиция“ Варна във връзка с тези знаци не се основава на административен акт или закон.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password