Перник минава на суров режим

Горещо

Водният режим в Перник става по-суров. Жителите ще имат вода веднъж на ден във времето от 16 до 22 ч., а в някои населени места в региона вода ще има през ден. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след приключилата си среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, зам.-министъра Николай Нанков, предаде репортер на БГНЕС.

 

Предложението предстои да бъде внесено официално от ВиК Перник в утрешния ден, след което ще се пристъпи към новия режим на водата.

БГНЕС припомня, че от 18 ноември в Перник и в още десет населени места в общината, е въведен воден режим. До тежката ситуация посред зима се стигна заради драстичния спад на обема на язовир „Студена”.

Водната криза в миньорския град се случва за пръв път от 1993 година. Така Перник мина на воден режим всеки ден по 10 часа – пет часа сутрин и пет часа вечер. По настояване обаче на регионалния министър Петя Аврамова, режимът ще стане по-суров. Вода ще се пуска само веднъж през деня за шест часа. Причината е, че възникват много аварии по мрежата заради пускането и спирането на водата. А и беше направено уточнението, че ако не се мине на по-строг режим, водата може и да не стигне до пролетта.

Кметът на миньорския град съобщи, че в някои квартали има изключително тежки проблеми, там въобще няма вода – в Батановци няма близо 10 дни вече, в кв. „Църква“ е същото положение – нямат никакъв достъп до питейна вода.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password