Ваксинирането срещу грип за хора над 65 години приключва в края на годината

Други

Безплатното ваксиниране срещу грип, осигурено в рамките на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип /2019-2022 г./ за лица на и над 65-годишна възраст, приключва на 31 декември. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол днес.

Изпълнител на програмата е Националният координационен съвет, съвместно с Министерството на здравеопазването /МЗ/ и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

След като се отчетат извършените имунизации, Националният координационен съвет, МЗ и НЗОК ще обсъдят и анализират констатираните затруднения при изпълнението на програмата, постигнатия имунизационен обхват, и при необходимост ще предложат действия за подобряване на планирането и отчитането на ваксините, прилагани за изпълнението й, допълни министър Ананиев.

Изпълнителите по програмата, неправителствени организации и всички заинтересовани могат да правят предложения за подобряване на организацията на работа на Националния координационен съвет, добави той.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password