Манолова: „Зелените билети“ при шофьорите са свършили още на първия курс

Други

Свършили са „зелените билети“ в градския транспорт. За това сигнализираха шофьори от столичния градски транспорт по-рано днес в платформата за граждански натиск „Изправи се.БГ“.

Това стана ясно от позиция на председателя на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова тази сутрин, относно въвеждането на „зелен билет“ в столицата, като мярка за намаляване замърсяването на въздуха. След като два дни въздухът в София е замърсен в пъти над допустимите 50 микрограма на кубичен метър, Столичната община въведе „зелен билет“, но водачите на тролеи и трамваи от депо „Искър“ са били снабдени само с по десет броя, според сигнала в платформата. Така билетите са свършили още на първия курс тази сутрин, съобщават шофьори, като допълват, че заради липсата на „зелени билети“ се е създало напрежение в превозните средства.

Едва около обяд е започнала доставка на нови „зелени билети“, допълват те, като на крайните станции са доставени едва по 40 броя. Другите места, от които може да се закупи „зелен билет“, са пунктовете на Центъра за градска мобилност. Вчера на протеста пред Столичната община срещу мръсния въздух Манолова заяви, че е неразбираема липсата на „зелен билет“, след като два дни стойностите на замърсяване достигат до четири пъти над нормата. Рано тази сутрин Фандъкова обяви въвеждането му. Това трябваше да стане още във вторник, когато стойностите на замърсяване надвишиха допустимите норми. В петък на обяд шофьорите да не са снабдени с достатъчно „зелени билети“, въпреки обявената им продажба, за съжаление е не само лоша организация на Столичната община, а прах в очите на хората, че се взимат мерки./novinite.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password