Патриарх Неофит призова да пазим рождественските обичаи и добрите нрави

Други

Светъл и пресветъл е денят на Христовото Рождество. Хората да се радват и да следват заветите на Спасителя. Това каза българският патриарх Неофит, преди да отслужи тържествена литургия в катедралата „Свети Александър Невски”, предаде репортер на БГНЕС.

„Да бъдем всички следовници на Иисус Христос, който си отиде заради нас и нашето спасение. Да пазим рождественските обичаи и добрите нрави, за които всички ние се борим и стараем да следваме христовите завети. За много години!”, каза в допълнение патриарх Неофит и отново призова да направим така, че да няма гладни и нещастни хора.

На литургията присъства и президентът Румен Радев. Христо Николов е дошъл със семейството си в храма.

„Само светли чувства владеят душата ми. Не знам дали помага Бог, но вярата в него, помага. Пожелавам на българите да са живи и здрави и да има по-малко деца, които се нуждаят от лечение”, каза той.

Дъщеричката му Виктория Николова е най-щастлива от Коледа, защото е получила мечтаните подаръци.

„Мама написа писмото до дядо Коледа. Получих машина за лакиране”, похвали се петгодишното дете.

„Пожелавам здраве да има за всички. Да бъдем кротки, смирени, добри и трудолюбиви, но най-много да бъдем добри и да пазим държавата”, призова Велин Велков, според който нещата не ни се получават, защото проблемът е в самите нас и в сърцата на хората. /БГНЕС

София / България

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password