Борисов в Перник: Искам Икономическа полиция и всичко по трасето да бъде събрано и разпитано

Горещо

Да се извика проектант за пречиствателната станция – ако трябва за пречиствателната станция, за да не се губят тези води, пуснете по „Национална сигурност поръчка“. Да стане веднага. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на обследването за загуби на вода в Община Перник, пише премиерът Бойко Борисов във Facebook.

„От близките градове командировъчни екипи на ВиК да влязат по ремонтите, бързо да кажат какви материали са нужни, за да не разкарваме само хората, а да докараме и материали – тръби, фуги“, добави той.

По думите му в момента в Община Перник на практика в движение се изгражда нова водопроводна и канализационна система. „Искам „Икономическа полиция“ и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано. Такава безогледна безотговорност – тук няма невинни десетилетия наред“, допълни Борисов.

Придружаващият го заместник-министър на регионалното развитие Николай Нанков съобщи, че в момента се осигуряват както водоноски, така и минерална вода.

Премиерът Бойко Борисов е повикал на място и директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, за да осигури подкрепа при необходимост от допълнителни помпи.

Според министъра на икономиката Емил Караниколов, който също участва в инспекцията, проблемът с водната криза в Перник ще бъде успешно решен. „Ние ще направим всичко възможно да осигурим питейна вода и мисля, че ще се справим, но проблемът с инфраструктурата в Перник е трагичен“, посочва той. /БГНЕС

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password