Див екшън, бой и сълзотворен газ в Парламента на Черна гора

Горещо

Опитът в парламента на Черна гора да бъде гласуван законопроектът за религиозните общности и собствеността им в страната завърши със сбиване между депутати от управляващата коалиция и от опозиционното движение Демократичен фронт (ДФ).

На видеозапис от пресслужбата се вижда как някой хвърля в парламентарната зала балонче със сълзотворен газ, а след това опозиционни депутати разбиват един от апаратите за гласуване и се стига до сбивания, в които се включват около половината депутати в 81-местния парламент.

Охраната на парламента е извела принудително опозиционните депутати от залата, след като те заплашиха, че няма да позволят да се гласува законопроектът, който според тях е насочен против Сръбската православна църква в Черна гора.

Опозиционната депутатка Марина Йочич пусна в социалните мрежи видеозапис, който показва как охраната принудително извежда опозиционните депутати от залата.

Опозиционният депутат Славен Радунович съобщи отново в социалните мрежи, че полицията е арестувала всички депутати от опозиционната коалиция Демократичен фронт и че лидерът на участващата в тази коалиция Демократична народна партия Милан Кнежевич е с пострадало коляно. Другите депутати са в добро здраве.

/novinite.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password