Биков категоричен: Вотът на недоверие няма да мине

Политика

Трета година Корнелия Нинова и БСП не се научиха какво е вот на недоверие. Това не е пиар ход и предизборно говорене, а нещо доста по-сериозно.

Това обяви по време на пресконференция депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той коментира темата за вота на недоверие, който БСП ще внесат, както и водната криза в Перник и гореното на отпадъци. “От началото на кризата в Перник БСП само казват, че правителството трябва да падне и после, каквото сабя покаже. Ние сме отговорна партия, ще отхвърлим вота на недоверие и ще подкрепим правителството. Аз призовавам г-жа Нинова да се вслуша и вгледа в думите и действията на кмета на Перник, който е от БСП. На “Позитано” дават само пресконференции и си мислят, че така ще се решат проблемите. На днешната пресконференция беше много нахално човек, чийто бизнес е свързан със скрап, да говори по темата за боклука. За г-н Божанков става въпрос. Изключително нагло и нахално поведение, но явно не са намерили някой в София, който да участва в брифинга. БСП трябва да разберат, че е крайно време да започнат да се държат отговорно”, каза още Биков.

Заедно с него участие в пресконференцията взе и бившата екоминистърка Ивелина Василева. “Ние сме готови да проведем дебати, които да доведат до конструктивни и реални предложения за решаване на проблемите. Случаят при БСП не е такъв. Те не спират да насаждат страх и фалшиви новини сред обществото. За последните години от БСП не са внесли нито едно реално предложение в деловодството на НС по отношение на околната среда, водите, чистия въздух. Ние от наша страна сме внесли три предложения, като последното е за инкриминиране на гореното на твърди отпадъци. Във “Визия за България”, програмата на БСП за промяна и уж смяна на статуквото, има предложение за изграждане на инсталации за изгаряне на боклуци. Как ще отговорят те на това? Категорично не са внасяни болнични отпадъци за изгаряне в България. Правителството прави всичко възможно за справяне с водната криза в Перник. Искаме по време на дебатите за вота на недоверие от БСП да отговорят на тези въпроси, да се държат отговорно и поне веднъж да дадат реални предложения за решаване на проблемите, а не само да разпространяват фалшиви новини”, категорична бе Василева.

/novini.bg/

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password