Ще вкара ли три гола утре Бойко Борисов в полза на България?

Политика

Премиерът Бойко Борисов е на крачка от поредния си тежък мач. Утре му предстоят исторически срещи и само от него зависи дали ще използва футболните си умения и на политическата сцена.

Не е важно да е бърз като Томи Рос, който вкарва три гола само за 90 секунди, а просто да ги осъществи в полза на България и да опази вратата ни на три срещи.

Утре, 8 януари, първо се очаква Бойко Борисов да посрещне в София зам.-държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл, а по-късно същия ден ще застане рамо до рамо в Истанбул с президентите на Русия и Турция – Владимир Путин и Реджеп Ердоган.

В Турция Борисов ще присъства на откриването на първата линия на “Турски поток”.

Очаква се в Истанбул премиерът ни да обясни как София бърза да изгради втората линия на “Турски поток”, как забавянето е заради процедури на ЕС, как ще е готова до средата на тази година, а преди това на Хейл и водената от него делегация се предполага, че ще обясни, че капацитетът на транзитния газопровод през България не е само за руски газ и за руски доставчици.

Напомняме ви, че точно за това настояват американските власти, а самият Борисов твърди, че именно в това е убедил президента на САЩ Доналд Тръмп – че истинската диверсификация се постига тогава, когато се ползва природен газ от възможно най-много доставчици.

Резултатите от тежката сряда, която очаква премиера ни Бойко Борисов, се определят изцяло от дипломацията му и опита му да контактува с хора на изключително високо ниво.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password