Борисов за акцията в Перник: Няма значение дали си от ГЕРБ, има несвършена работа

Политика

„Борбата с корупцията и безотговорността си има материални измерения. Колегите от икономическа полиция и ДАНС работиха много време. Подготвиха това, което считат за достатъчно като материал, предадоха в прокуратурата. Така че поздравявам прокурорите, че така активно работят, съобщи премиерът Бойко Борисов в коментар за специализираната акция, която се провежда в Перник днес.

На коалиционен съвет ще обсъдим оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщи премиерът.

„Моята работа е да осигуря условия на МВР, ДАНС и прокуратурата да работят. Оттук нататък вече ще говорят прокурорите. Те работиха активно седмици наред, докладваха на прокуратурата, и след като решиха, че това е достатъчно, днес сабале в 5 часа започнаха акцията“.

Относно слуховете за арести на бившият областен управител на Перник Ирена Соколова, и бившият кмет на града Вера Церовска, Борисов съобщи, че няма значение „дали са били от ГЕРБ или не“. „Това дали си от ГЕРБ или БСП не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, отидоха си от постовете си, – оттук нататък какво повече да направим?“, уточни Борисов.

По думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов е разпоредена проверка във всички териториални дирекции на МВР в страната да има ежедневен мониторинг за престъпления, извършвани във ВиК дружествата.

„Целта на тази проверка е отрано да определим проблеми, за да можем да реагираме“.

Маринов не можа да потвърди арестите на Ирена Соколова, Вера Церовска и други лица, преди да са издадени заповеди за арести.

/БГНЕС/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password