Нови “умни светофари” улесняват бургазлии

Други

От днес стартираха 72-часовите проби на новоизградената “умна” светофарна уредба на кръстовището между “Цар Симеон I” и “Генерал Гурко”. Това налага промени в организацията на движението по ул. “Генерал Гурко”, в участъка от бул. “Стефан Стамболов” до ул. “Цар Симеон I” – от еднопосочно то става двупосочно.

Кметът Димитър Николов предупреди гражданите, че в същия участък по ул. “Генерал Гурко” се забранява спирането на автомобили. През февруари новият светофар ще заработи денонощно.
“Умната светофарна уредба” е адаптивна и може сама да определя продължителността на светлинните индикатори спрямо натовареността на трафика в различните посоки. По този начин придвижването в час пик на това ключово кръстовище ще става по-бързо и ще се избегнат големите задръствания. Натовареността на трафика се отчита чрез вградени в асфалта специални индуктивни рамки. На базата на регистрираната от тях информация, адаптивното устройство ще настройва продължителността на светлинните сигнали за всички участници в движението.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password