Емил Димитров – Ревизоро е новият екоминистър

Политика

Заради оставката на Нено Димов днес се проведе Съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти.

В продължение на два часа на него бе обсъждано името на новия министър на околната среда и водите.

Това е Емил Димитров-Ревизоро. Новината съобщиха Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната, Валеи Симеонов, председател на НФСБ.

Димитров e юрист, бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента Димитров е депутат от гражданската квота на ВМРО.

Каракачанов заяви, че на първия коалиционен съвет за годината е заявено, че не може Нено Димов да поема цялата вина за всичко, при условие, че проблемите са от години.

През ноември 2019 година стана ясно, че заради критично ниските нива на водата в язовир „Студена”, Перник и околността минават на воден режим.  Тогава държавата увери жителите на града, че не предстои сериозна криза, но в града се стигна дори и до обявяване на бедствено положение. Започнаха проверки и така под обсега на проверяващите попадна завод „Стомана”.

Шефът на ВиК – Перник Иван Витанов беше уволнен от поста си, а прокуратурата започна проверка в МОСВ и МРРБ.

На 9 януари  2019 година задържани бяха двама – бившият областен управител на града Ирена Кръстева и отстраненият Витанов, а разпитана бе бившата кметица на Перник.

В същия ден на разпит бе и Нено Димов, за който часове по-късно стана ясно, че е задържан. Бяха извършени претърсвания в МОСВ и в апартамента му, от където бяха иззети дори документи, свързани с боклука от Италия. Димов пренощува в ареста.

Именно от там на 10.01.2020 година той депозира и своята оставка като екомистър, а премиерът Бойко Борисов веднага я прие.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password