Иван Гешев: Убиецът от Галиче е необразован, непълнолетен социопат

Горещо
Профилът на извършителя от село Галиче е подобен на профила на извършителя в село Сотиря и на извършителя на убийството в Русе. Той е необразован, непълнолетен социопат.
Това каза на пресконференция във Враца главният прокурор Иван Гешев, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.
Лицето, което в момента е задържан за 72 часа до отвеждане в съда, е осъждан, непълнолетен. Той е на 17 години, а абревиатурата от инициали е А.Г.О.Ако бяхме по-добре координирани и по-добре си говорехме, може би, можеше да не се стигне до този тъжен, трагичен край, каза Гешев и посочи, че въпреки че до голяма степен съдебната власт се намесва, когато вече престъплението е извършено, институциите ще положат усилия за по-добро взаимодействие и превенция на престъпления.
Гешев съобщи, че започва политика на Прокуратура и МВР, които на територията на цялата страна ще анализират лица с две и повече висящи дела, неприключили съдебни производства и лица, които тормозят населението на малки населени места. По думите му такива лица са известни на местната власт и те не трябва да са на свобода, за да не се случват трагедии, като тази в Галиче.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че в Галиче остава засиленото полицейско присъствие с цел избягване на ескалация на напрежението в населеното място.

Убийството на 18-годишната Андреа Руменова е извършено около 1 часа на 11 януари.
17-годишният влязъл в къщата, в която Андреа била сама, докато тя спи. От мазето 17-годишният взел пръчка, събудил я и искал да осъществят полов акт. Тя се разпищяла, той я ударил, изнасилил я. С кухненски нож 17-годишният я намушкал няколко пъти в областта на шията и прерязал гърлото ѝ. След като се почистил с мокри кърпи и увил ножа с тях, извършителят взел портмоне с 250 лева в него и се прибрал.
Разследващите са установили, че Андреа не е загинала следствие на душенето, а следствие на кръвозагуба.
Тъй като обвиняемият е непълнолетен, максималното наказание, което иначе е доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, се редуцира до 12 години.

/БГНЕС /

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password