Маноил Манев от ГЕРБ с предложение за промени в Наказателния кодекс

Политика

Инициирам дискусия с участие на експерти, която да определи по-строги наказания в Наказателния кодекс за тежки престъпления, извършени от непълнолетни.

Това обяви на пресконференция в Стара Загора депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и отбрана, предаде БТА. Той е категоричен, че извършилите убийства, изнасилвания и грабежи на възраст от 16 до 18 г. не трябва да получават по-малки присъди заради възрастта си. По думите му необходимо е неотменно наказание, бързо и справедливо по тежест.

Предстои разглеждане в пленарна зала и на предложението на Маноил Манев за промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до института на неизбежната отбрана. В чл. 3 задължително трябва да има думата “нападение”, т.е. да има реално нападение, за да се задейства този текст, защото алинеите в един закон са подчинение на основния текст в конкретния член. И когато нападението е в дома ти, тогава няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, обясни депутатът.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password