Започна Съветът на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти

Политика

Започна Съветът на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти.

Очаква се на него да стане ясно името на номинирания за нов министър на околната среда и водите. Причината е оставката на Нено Димов, който е с повдигнато обвинение от прокуратурата заради безводието в Перник.

Кадровата криза в правителството е от петък. Припомняме ви, че тогава премиерът прие подадената от Нено Димов оставка час преди прокуратурата да повдигне на екоминистъра обвинение за безстопанственост заради безводието в Перник с твърдение, че с подписа си по документи Димов е разрешил питейна вода да се подава до предприятия.

Единственият коментар за Димов бе на вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Припомняме ви, че той тогава определи случващото се като „показно убийство“, а всички останали патриоти замълчаха.

Темата не коментира по никакъв начин и премиерът Бойко Борисов.

Очаква се едната кандидатура да е на Емил Димитров-Ревизоро. Той e юрист, бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента Димитров е депутат от гражданската квота на ВМРО.

Другото име, което се налага в медиите за поста на министър в екоминистерството е това на Искрен Веселинов, който в момента е съпредседател на ПГ на “Обединени патриоти”.

Възможен вариант е и настоящият заместник-министър на екологията Николай Кънчев.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password