Взривът във Варна нанесъл щети на 15 жилища

Други

От взрива в понеделник в жилищния блок в квартал “Владислав Варненчик” са нанесени щети на 15 жилища, каза днес кметът на Варна Иван Портних. По думите му, от общо 36 апартамента, 30 са обитаеми. Кметът уточни, че 14 души от живеещите в блока вече са настанени в общински жилища. Днес се очаква да бъде изписана и една жена от болницата, на която също ще бъде осигурен подслон.

Кметът благодари на строителните фирми, които вече са подали ръка на пострадалите. По думите му, започнало е разчистване на засегнатите апартаменти. Утре ще е началото огледи и поетапното възстановяване на ВиК- и електрическата мрежа.

Първоначалните огледи показват, че няма сериозни нарушения по конструкцията на сградата, но ще бъде направена по-прецизна експертиза, каза още Портних. Той допълни, че пострадалите семейства могат да кандидатстват за финансова помощ от “Социални грижи” и от общината.

Взривът в жилищния блок избухна на 13 януари, около 4.30 ч. сутринта. Двама души загинаха, а 18 пострадаха. Все още не са готови експертизите, които трябва да покажат какво е причинило взрива, както и кой е загиналият в апартамента, който избухна, отбелязва БТА.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password