Марияна Николова заминава на посещение в Китай

Политика
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова заминава за Пекин, където ще се проведе 17-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество. Сесията ще се състои в четвъртък и ще бъде съпредседателствана от вицепремиера Николова, съобщиха от правителствената пресслужба.
В българската делегация са и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Бойко Таков, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, както и на министерствата на икономиката, на земеделието, храните и горите, на енергетиката и на туризма.
Сесията на Междуправителствената смесена комисия ще бъде предхождана от Българо-китайски бизнес форум, който ще бъде открит от вицепремиера Марияна Николова. Във форума ще вземат участие 24 български компании.
В рамките на визитата вицепремиерът ще се срещне с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции – Сър Дани Александър.
/БГНЕС/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password