Откриха яма с животински останки в старозагорски квартал

Други

Открита яма с животински отпадъци-кожи от заклани овце и кости от едър добитък :телета, крави и коне е била намерена случайно от служители на инспектората при Община Стара Загора след сигнал на граждани за незаконно изхвърляне на отпадъци.

Ямата е в близост до завод за приготвяне на фуражни смески и само на 20 м от коритото на река Сазлия в рамките на градския квартал „Индустриален“, пише “Монитор”.

Резултатът от предварителната проверка и изпратен на вниманието на районната прокуратура, откъдето са образували досъдебно производство по член 352 ал.1 от НК за нерегламентирано замърсяване на околната среда и създаване на опасност за живота и здравето на хората.

Тепърва ще се изяснява чия собственост е теренът и кой е изхвърлил отпадъците си там. Според запознати мястото е собственост на физическо лице, което се занимава с приготвянето на колбаси. Директорът на ОД за безопасност на храните, д-р Дамян Миков потвърди информацията, по думите му цялото пространство било превърнато в нерегламентирано сметище, извън ямата също имало разпилени от бездомните кучета кости и останки от животни.Взети са проби за лабораторен анализ, тепърва се очаквали резултатите.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password