По-дръзки ли стават крадците, или полицията ни по-неспособна?

Горещо

Маскирани откраднаха оборота от 10 000 лв. и стекове с цигари от бензиностанция в София. Това е втори обир в рамките на няколко дни, от полицията не изключват набезите да са направени от една и съща престъпна група.

В сутрешния блок на БНТ проф. Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология към МВР, коментира крадците ли стават по-дръзки или полицията по-неспособна да ги залови.

“Това е един естествен процес на развитие на престъпността. Тя, както и светлата част на обществото, е динамична”, заяви проф. Гайдаров.

“От друга страна, очевидно е, че има един процес на цялостна деградация на публичните нрави. Това няма как да не се отрази и върху най-крайните проявления на престъпността”, обелаза той..

Много е важно как се противодейства, отбеляза той.

По думите му има натрупване на хора, които не работят, не учат и не се занимават с нищо обществено полезно, а в това безделие се раждат всякакви идеи и се провокира и престъпността.

От съществено значение е полицията да работи по профилактика и превенция на престъпността, каза проф. Гайдаров.

“Дали тези хора са едни и същи не е толкова важно. Важното е, че има много такива хора и броят им се увеличава заради това, че обществото няма отношение към тази своя част най-вече юноши и младежи, които не правят нищо”, каза още проф. Калин Гайдаров.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password